Marianne Baudoin Lie & Unni Løvlid
Svarteboka med Unni Løvlid, Marianne Baudouin Lie & Henrik Koppen
Samtida Musik är stolta och glada över att kunna producera en konsert med Unni Løvlid, sång, Marianne Baudouin Lie, och ljuskonstnären Henrik Koppen. Vi kommer få ta del av ett program med nordiska tonsättare där texten intar en central plats i verken.

Under kvällen blir det premiär för ett nyskrivet verk av Karin Rehnqvist och färska stycken av komponisterna Lasse Thoresen, Lene Grenager, Jon Øivind Ness, Ole Henrik Moe och Sven Lyder Kahrs.

På den intima scenen Krematoriet får detta program äntligen svensk premiär. Kom ihåg att boka biljett i tid, på grund av lokalens lilla storlek finns ett begränsat antal platser till denna konsert!
Program

Musik av:
Karin Rehnqvist (uruppförande)
Lasse Thoresen 
Lene Grenager
Jon Øivind Ness
Ole Henrik Moe
Sven Lyder Kahrs

Medverkande

Två musiker från olika discipliner möts och utmanar varandra. Sträcker sig och inspirerar till att ifrågasätta sanningar och kämpa genom musiken, tillsammans. Varje tonsättare inom projektet har fått fritt spelrum att komponera utifrån en idé. Texterna till verken i programmet är hämtade från en rad esoteriska källor, svarta böcker, häxkonst, dikter och psalmer. Verken formas och inspireras av folkmusik, okonventionella tonsystem och de båda musikernas egna uttryck.

Unni Løvlid är folkmusiker och sångerska från Hornindal. Hon utnämndes 2006 till årets folkmusiker på Folkelarm och tilldeleades Gammleng-priset i folkmusik 2007. Hon har även tilldelats spellemannspriset i samtidsmusik för stycket ‘’Draumkvedet’’ av Arne Nordheim.


Marianne Baudoin Lie är cellist, kammarmusiker och aktiv i Alpaca Ensemble och Trondheims sinfonietta. Hon är doktorand i konstnärligt utvecklingsarbete och en ivrig pådrivare av samtida musik, där hon ofta jobbar genreöverskridande.

Henrik Koppen är en mångsidig konstnär som arbetar med installationer, ljuskonst, video och performancekonst. I denna produktion arbetar han på scen med glas, ljus och videoprojektioner.

Krematoriet: Tussmötevägen 189, Enskede
Vägbeskrivning
T-bana Svedmyra
Entré

Ordinarie pris: 150 kr. exkl. moms.
Medlemspris: 100 kr. exkl. moms.

Biljetter kan förköpas på: 
https://billetto.se/e/svarteboka-pa-kreamtoriet-biljetter-940527?utm_source=organiser&utm_medium=share&utm_campaign=copy_link&utm_content=2