Samtida Musik är glada att presentera en konsert med Norrbotten NEO, som är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Ensemblen har som sin mission att utveckla och undersöka den samtida musiken, där produktionen "New Sweden" är årligen återkommande. Den här gången med ett spännande uruppförande där tonsättaren inspirerats av en film om en tysk diktator ... Konserten arrangeras i samarbete med Norrbottensmusiken och Konstakademien.
söndag, 31 mars, 2019 - 15:00
Konstakademiens hus, Jacobsgatan 27C
Samtida Musik är glada att vara medarrangör under årets upplaga av Svensk musikvår. Den här gången presenterar vi New European Ensemble som framför verk av Sofia Gubaidulina.
tisdag, 19 mars, 2019 - 19:00
Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105
onsdag, 6 mars, 2019 - 19:30
Kulturfyren, Skeppsholmen
Min Granne Tonsättaren bjuder in till den tredje av fem porträttkonserter, som den här gången kretsar kring tonsättaren Alexandra Nilsson. Tillsammans med vår husensemble Hidden Mother (Ulrik Nilsson / Hector Meinhof och Magdalena Meitzner) får vi höra kompositioner för sandsten och kalksten från Öland samt skiffer från Pyrenéerna.
måndag, 11 februari, 2019 - 19:00
Bredängs kyrka, Bredäng centrum
Ivo Nilsson
Välkomna till den andra av fem porträttkonserter med Min Granne Tonsättaren! Den här gången kommer husensemblen HIDDEN MOTHER (Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson/ Hector Meinhof) ledsaga oss i ett utforskande av Ivo Nilssons rötter i experimentellt musikskapande, vars första steg togs på Mäster Olofsgårdens fritidsgård 6:an. Vi kommer få höra och se hur vardagsföremål som hålslag, saxar, kikärtor och kaffe tar klingande form. Även kommer vi få ta del av ett flerstämmigt verk med sjungande gibbonapor!
onsdag, 30 januari, 2019 - 19:00
Mäster Olofsgården "Tryckeriet", Svartmangatan 6
Ida Lundén / Tomas Jönsson
Idas bostad är belägen mitt emellan en kyrka och en brandstation. Bara ett stenkast bort ligger LM Ericssons stora fabriksområde. Detta har inspirerat kvällens konsert där HIDDEN MOTHER spelar musik med inslag av klockor, eld och telefoner.
tisdag, 22 januari, 2019 - 19:00
Hyresgästföreningens samlingslokal, Främlingsvägen 9, Hägersten
Porträtt av de olika medverkande med sina instrument
Välkommen på konsert med några av Samtida Musiks fantastiska musikermedlemmar, nämligen: Johannes Thorell & Matias Karlsen Björnstad, saxofoner. Sofia Jernberg, röst, Anna Petrini, blockflöjt och Lisa Ullén, piano.
måndag, 17 december, 2018 - 19:30
Midsommargården, Telefonvägen 20
Cikadas logotyp och namn med en person med syrgasmask

Samtida Musik @ Sound of Stockholm 2018

Samtida Musik deltar åter igen i festivalen Sound of Stockholm som i år äger rum den 22-24 november. Bl.a. gästas festivalen av den norska ensemblen Cikada.

Programmet släpps snart på soundofstockholm.se

Läs mer på: http://soundofstockholm.se/cikada/

 

 

 

 

Min Granne Tonsättare 18/19

Min Granne Tonsättare 18/19

Den fjärde och sista säsongen av Min Granne Tonsättaren äger rum mellan januari och april 2019. Årets ensemble är duon Hidden Mother (Ulrik NIlsson och Magdalena Meitzner). Vi tackar för alla spännande ansökningar som inkom efter vår "Call-for-composers". Styrelse och ensemble beslutade slutligen att genomföra 5 MGT-dagar med följande tonsättare:

Jens Hedman
Maria Lithell Flyg
Ida Lundén  
Alexandra Nilsson
Ivo Nilsson

Konsertdatum kommer snart!

Läs mer på: hiddenmother.se

Syntolkning: Svartvit bild på pianisten Mårten Landström i halvprofil.

Konsert med Mårten Landström

Vi är så glada att kunna presentera vår tidigare inställda konsert med Mårten under våren i samarbete med Midsommargården.

Under konserten kommer det bland annat spelas musik av Unsuk Chin och Molly Klein samt ett uruppförande av Samtida medlemmen Olov Franzén!

Läs mer på http://samtidamusik.se/samtid/sv/konsert/m-rten-landstr-m

Sidor