Min Granne Tonsättaren presenterar Jens Hedman på Centralbadet

Nu är det äntligen dags för Jens Hedman som ger en mycket speciell konsert på Centralbadet (OBS!!!! läs noga igenom infon nedan angående entré, där vi kan erbjuda 30 platser med fri entré - först till kvarn. I övrigt gäller ett rabatterat pris, se info)!

Nyskriven musik för metallslagverk och elektronik famförd av duon Hidden Mother. Musik anpassad till Centralbadets unika akustik och miljö. Stycken om Zoroastriska änglar, om tystnadens torn och om ett sjunkande tempel.

 

Maria Lithell Flyg

Min Granne Tonsättaren presenterar Maria Lithell Flyg (Gärdet)

Nu är det äntligen dags igen! Vårsäsongen av Min Granne Tonsättaren fortsätter med den fjärde av fem porträttkonserter.

Succé för Min Granne Tonsättaren!

Stort tack till publiken, barnen, musiker och inte minst våra kära tonsättare (Ida Lundén, Ivo Nilsson och Alexandra Nilsson). En sån fantastisk start på säsongen, vilket inte minst visat sig i tre fullsatta porträttkonserter!

Min Granne Tonsättaren presenterar Alexandra Nilsson i Bredäng

Efter två fullsatta konserter är det nu dags för den tredje av fem porträtt. Den här gången byter vi till röda linjen och hoppar av på Bredängs station, där vi bjuds in till en konsert med tonsättaren Alexandra Nilsson i Bredängs kyrka.
Under dagen kommer Alexandra och husensemblen Hidden Mother även hålla en workshop tillsammans med årskurs 3 på Bredängsskolan.

Under kvällens konsert kommer vi bland annat få ta del av kompositioner för sandsten och kalksten från Öland samt skiffer från Pyrenéerna!

 

---

Program

Ivo Nilsson

Ivo Nilsson i Gamla stan

Välkomna till den andra av fem porträttkonserter med Min Granne Tonsättaren! Den här gången kommer husensemblen HIDDEN MOTHER (Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson/ Hector Meinhof) ledsaga oss i ett utforskande av Ivo Nilssons rötter i experimentellt musikskapande, vars första steg togs på Mäster Olofsgårdens fritidsgård 6:an. Vi kommer få höra och se hur vardagsföremål som hålslag, saxar, kikärtor och kaffe tar klingande form. Även kommer vi få ta del av ett flerstämmigt verk med sjungande gibbonapor!

 

Min Granne Tonsättaren presenterar Ida Lundén (Midsommarkransen)

Äntligen är det dags för säsongens första konsert, som tar oss till Midsommarkransen där vi får lära känna tonsättaren Ida Lundén! Under konserten kommer vi få höra musik med inslag av eld, klockor och telefoner. På scen står, förutom Ida Lundén själv, säsongens husensemble Hidden Mother (Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson).

Tid/datum: 22 januari, kl19:00

Plats: Hyresgästföreningens samlingslokal
Främlingsvägen 9, Hägersten
T-bana Aspudden

FRI ENTRÉ!

Min Granne Tonsättare 18/19

Min Granne Tonsättare 18/19

Den fjärde och sista säsongen av Min Granne Tonsättaren äger rum mellan januari och april 2019. Årets ensemble är duon Hidden Mother (Ulrik NIlsson och Magdalena Meitzner). Vi tackar för alla spännande ansökningar som inkom efter vår "Call-for-composers". Styrelse och ensemble beslutade slutligen att genomföra 5 MGT-dagar med följande tonsättare:

Jens Hedman
Maria Lithell Flyg
Ida Lundén  
Alexandra Nilsson
Ivo Nilsson

Konsertdatum kommer snart!

Läs mer på: hiddenmother.se

Min granne tonsättaren affisch tonade mellan blått och gult med informationstext. Samt små runda porträtt av samtliga kompositörer.
Samtida Musik bjuder in alla dina grannar tonsättarna till en storslagen Samlingskonsert på Fria Teatern i Högdalen. Då kommer musik av samtliga tonsättare framföras, och det kommer även förekomma lite annat smått och gott!
fredag, 9 mars, 2018 - 18:00
Fria Teatern, Högdalsplan 10, Högdalen
Bild på Mats Persson med blå bakgrund samt Samtida Musik och Midsommargårdens logotyper
Min Granne Tonsättaren/Samtida Musik bjuder in till säsongens sista porträttkonsert med musik av tonsättaren och pianisten Mats Persson! Den här gången åker vi till Midsommargården vid Telefonplan, och på scen står, förutom Mats Persson själv, även vår eminenta husensemble Axelsson/Nilsson +Eva Lindal:
fredag, 16 februari, 2018 - 19:00
Midsommargården, Telefonvägen 20
2 svartvita bilder, en på Malin Bång lutad mot en väg och en på Rei Munakata som gestikulerar att hann håller något i handen. Med logotyper och konsertdatum på.
Dina grannar tonsättarna Malin Bång & Rei Munakata bjuder in till konsert med Axelsson & Nilsson Duo + Eva Lindal i Högdalen
onsdag, 24 januari, 2018 - 19:00
Fria Teatern, Högdalsplan 10, Högdalen

Sidor