Blogg

Cikadas logotyp och namn med en person med syrgasmask

Samtida Musik @ Sound of Stockholm 2018

Samtida Musik deltar åter igen i festivalen Sound of Stockholm som i år äger rum den 22-24 november. Bl.a. gästas festivalen av den norska ensemblen Cikada.

Programmet släpps snart på soundofstockholm.se

Läs mer på: http://soundofstockholm.se/cikada/

 

 

 

 

Syntolkning: Svartvit bild på pianisten Mårten Landström i halvprofil.

Konsert med Mårten Landström

Vi är så glada att kunna presentera vår tidigare inställda konsert med Mårten under våren i samarbete med Midsommargården.

Under konserten kommer det bland annat spelas musik av Unsuk Chin och Molly Klein samt ett uruppförande av Samtida medlemmen Olov Franzén!

Läs mer på http://samtidamusik.se/samtid/sv/konsert/m-rten-landstr-m

Vit kolteckningsliknande bild med rödbakgrund av en 9-persons ensemble som spelar olika instrument.

Samtida Musik deltar i Svensk Musikvår

Samtida Musik är väldigt stolta över att i samarbete med Svensk Musikvår presentera två konserter under festivalen som startar torsdag 15:e mars och pågår till den 23:e mars. Samtida Musik är glada över att kunna delta i festivalen med två väldigt fina akter.


Onsdag 21/3 kl. 12.00:

Flöjtisten Åsa Karlberg och gitarristen Mårten Falk framför musik av Tebogo Monnakgotla, Ingvar Karkoff, Ylva Skog, Ida Lundén samt uruppför verk av Matthew Peterson och Gunnar Bucht! Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus. Fri entré.

Konsert med Mårten Landström 14 januari 2018 är tyvärr inställd

Tuvärr är söndagskvällens konserter på midsommargården med Mårten Landström inställd på grund av sjukdom. Vi hoppas kunna genomföra konserten senare under våren och meddelar ett nytt datum så fort vi kan.

Om ni ändå är konsertsugna vill vi passa på att rekommendera Min granne tonsättaren: Malin Bång & Rei Munakata i Högdalen onsdag den 24 januari. http://samtidamusik.se/samtid/sv/konsert/mina-grannar-tons

SynTolkning: En skiss över den setup som ska användas när Johan Svenssons verk "One man band" ska spelar. Bilden är enkelt tecknad och innehåller flera träinstrument och slagverksbord samt en tuta

Samtida Musik finns nu på Instagram

Följ oss på Instgram:

https://www.instagram.com/samtidamusik/

Här lägger vi upp bilder på musiker, tonsättare, från våra konserter och styrelsens arbete.

Se en film från när Simone Beneventi testar på Hendengrens bokhandel genom att klicka här!

 

Beneventi-Ehrling_1

Beneventi-konserten illustrerad av Martin Ehrling

Efter konserten på Hedengrens Bokhandel AB i Stockholm, visade det sig att illustratören Martin Ehrling suttit i publiken och spontant målat av Simone Beneventi under tiden han framförde flera av kvällens verk. 

Otroligt kul att få ta del av dessa fantastiska bilder!! 

Martin Ehrling är en stockholmsbaserad illustratör som har gjort sig känd bl a för sina illustrationer av livekonserter. 
Han är verksam runt om i Skandinavien men också bl a på Kuba och i Brasilien. Under 16 år var han illustratör hos Dagens Nyheter, DN.

Affisch

Malvakvartetten & Konstmusiksystrar

Söndag 27/11 på Midsommargården vid Telefonplan: Samtida Musik är glada att kunna fylla ännu en samlingslokal i Stockholms närområde med akustisk, nyskriven kammarmusik. Verk av hela fem yngre tonsättare för en stråkkvartett, det vill vi uppleva på första advent. Välkomna!

Anne Pajunen

Vårens konsertserie 2016!

I vårens fyra konserter/evenemang undersöks musiken i ett vidare perspektiv. Vi börjar med litteratur om musik och tar vägen via performance och utforskandet av musik och dans till en avslutande konsert med tonsatt litteratur.

Samtida Musik är mycket glada att kunna presentera ett alldeles nytt samarbete med Hedengrens bokhandel! Där förlägger vi två av vårens arrangemang. Dessutom återinviger vi vår ”hemmascen” Capitol. Och samarbetet med Kulturhuset Stadsteatern fortsätter.

Medverkande musiker och ensembler:

Gunnar Valkare (författarträff)

Anne Pajunen

Sound of Stockholm

Folkuniversitetet och Sound of Stockholm ger seminarieserie om experimentell konstmusik

I samarbete med Sound of Stockholm (SoS) erbjuder Folkuniversitetet seminarier och konserter inom experimentell konstmusik. Dessa kvällar följs av den årliga festivalen på Kulturhuset som SoS arrangerar den 4-8 november. Under seminarieserierna får du möjlighet att besöka SoS alla medlemsföreningar och utforska den experimentella floran inom nutida konstmusik. Tillsammans täcker föreningarna samtliga nutida genrer: från experimentell electronica, ljudkonst och fri improvisation till nyskriven konstmusik och performance..

SoS Förfest

Sound of Stockholm Förfest Våren 2014

Sound of Stockholm är festivalen som varje höst presenterar ny musik – kammarmusik och elektroniskt, ny konstmusik och ljudkonst, opera, klubbkvällar och babyrave. Festivalen innehåller även en seminarieserie.

Sidor