Nyskriven musik för metallslagverk och elektronik famförd av duon Hidden Mother. Musik anpassad till Centralbadets unika akustik och miljö. Stycken om Zoroastriska änglar, om tystnadens torn och om ett sjunkande tempel.
tisdag, 4 juni, 2019 - 19:00
Centralbadet, Drottninggatan 88
Maria Lithell Flyg
Efter tre fullsatta porträttkonserter (Ida Lundén, Ivo Nilsson och Alexandra Nilsson) är det dags att presentera ingen mindre än Maria Lithell Flyg som bor på Gärdet! Konserten ges på Clarion Collection Hotel Tapto, ni är varmt välkomna från kl 17.30 då Maria tar emot och baren är öppen för den som vill köpa något att dricka. Det går även att beställa något mindre att äta inför att restaurangen öppnar kl 18.00. Maria Lithell Flyg och Hidden Mother (Hector Meinhof och Magdalena Meitzner) bjuder denna gång på konsert/performance. Under kvällens konsert kommer vi spegla oss i varandra och ställas inför filosofiska frågor. Kanske skriver vi en fras, sjunger med ett glas eller går i kras.
söndag, 14 april, 2019 - 18:00
Clarion Collection Hotel Tapto, Jungfugatan 57
Samtida Musik är glada att presentera en konsert med Norrbotten NEO, som är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Ensemblen har som sin mission att utveckla och undersöka den samtida musiken, där produktionen "New Sweden" är årligen återkommande. Den här gången med ett spännande uruppförande där tonsättaren inspirerats av en film om en tysk diktator ... Konserten arrangeras i samarbete med Norrbottensmusiken och Konstakademien.
söndag, 31 mars, 2019 - 15:00
Hörsalen, Konstakademien, Fredsgatan 12 | Jakobsgatan 27 C [hiss]
Samtida Musik är glada att vara medarrangör under årets upplaga av Svensk musikvår. Den här gången presenterar vi New European Ensemble som framför verk av Sofia Gubaidulina.
tisdag, 19 mars, 2019 - 19:00
Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105
onsdag, 6 mars, 2019 - 19:30
Kulturfyren, Skeppsholmen
Min Granne Tonsättaren bjuder in till den tredje av fem porträttkonserter, som den här gången kretsar kring tonsättaren Alexandra Nilsson. Tillsammans med vår husensemble Hidden Mother (Ulrik Nilsson / Hector Meinhof och Magdalena Meitzner) får vi höra kompositioner för sandsten och kalksten från Öland samt skiffer från Pyrenéerna.
måndag, 11 februari, 2019 - 19:00
Bredängs kyrka, Bredäng centrum
Ivo Nilsson
Välkomna till den andra av fem porträttkonserter med Min Granne Tonsättaren! Den här gången kommer husensemblen HIDDEN MOTHER (Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson/ Hector Meinhof) ledsaga oss i ett utforskande av Ivo Nilssons rötter i experimentellt musikskapande, vars första steg togs på Mäster Olofsgårdens fritidsgård 6:an. Vi kommer få höra och se hur vardagsföremål som hålslag, saxar, kikärtor och kaffe tar klingande form. Även kommer vi få ta del av ett flerstämmigt verk med sjungande gibbonapor!
onsdag, 30 januari, 2019 - 19:00
Mäster Olofsgården "Tryckeriet", Svartmangatan 6
Ida Lundén / Tomas Jönsson
Idas bostad är belägen mitt emellan en kyrka och en brandstation. Bara ett stenkast bort ligger LM Ericssons stora fabriksområde. Detta har inspirerat kvällens konsert där HIDDEN MOTHER spelar musik med inslag av klockor, eld och telefoner.
tisdag, 22 januari, 2019 - 19:00
Hyresgästföreningens samlingslokal, Främlingsvägen 9, Hägersten
Porträtt av de olika medverkande med sina instrument
Välkommen på konsert med några av Samtida Musiks fantastiska musikermedlemmar, nämligen: Johannes Thorell & Matias Karlsen Björnstad, saxofoner. Sofia Jernberg, röst, Anna Petrini, blockflöjt och Lisa Ullén, piano.
måndag, 17 december, 2018 - 19:30
Midsommargården, Telefonvägen 20
Cikadas logotyp och namn med en person med syrgasmask

Samtida Musik @ Sound of Stockholm 2018

Samtida Musik deltar åter igen i festivalen Sound of Stockholm som i år äger rum den 22-24 november. Bl.a. gästas festivalen av den norska ensemblen Cikada.

Programmet släpps snart på soundofstockholm.se

Läs mer på: http://soundofstockholm.se/cikada/